Lovende nyheter!

Det finnes dessverre ingen behandling eller medisin mot alopecia areata. Det mest vanlige er steroider (kortison) i form av krem / liniment, injeksjoner eller tabletter.

Den siste tiden er det imidlertid skrevet en hel del om hvordan eksisterende immundempende medikamenter testes mot alopecia – med lovende resultater. Sak fra dermatologytimes / modernmedicine.

Under navnet thealopeciaexperiment dokumenterer en tøff jente som heter Shanna sine erfaringer med behandlingen på Instagram. Hun har vært med på testing av tablettene Xeljanz.

Disse medikamentene har virkestoffer som demper immunforsvaret – og dermed også effekten (hårtapet) av at immunforsvaret angriper seg selv. Selv om det, etter hva jeg har lest, ikke er registret vesentlige bivirkninger, vil man likevel være mer utsatt for infeksjoner og andre sykdommer ved at immunforsvaret svekkes av medikamentet.

Det viser seg at det også er gjort tester av bruk av tilsvarende virkestoff i kremform.Dette er veldig spennende, da medikamentet kan brukes helt lokalt (i hodebunnen eller for eksempel på øyenbryn) og bivirkninger kan begrenses. Les mer om dette her

Foreløpig er behandlingen på teststadiet, og ikke tilgjengelig i Norge, etter hva jeg kjenner til – men det er lov til å krysse fingrene for at det er rett rundt hjørnet!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s