Silkesøvn

For en stund siden gikk jeg til innkjøp av et putetrekk i silke. I kjent stil; noe skeptisk men full av forventning helt på grensen til det urealistiske. Å sove på silke skal nemlig redusere slitasje på hår og hud, ettersom silke gir mindre motstand og friksjon enn for eksempel bomull. Det vil si mindre floker og mindre sovemerker i ansiktet om morgenen. I tillegg tiltrekker silke seg mindre fuktighet og unngår dermed at all fuktighetskremen i ansiktet forsvinner inn i puten. What’s not to like?

Som jeg har skrevet om tidligere, har jeg fått laget en hårdel for å dekke over de største av mine hårløse alopecia-flekker, som man helst ikke skal sove med. Jeg har imidlertid blitt ganske rutinert på å klipse og løsne litt på den slik at det ikke lugger så mye, siden jeg blir litt deppa av å ta den av når kvelden kommer. Denne hårdelen er jo ikke akkurat gratis, og for å bevare både den og det jeg har av eget hår best mulig, samler jeg det i en løs hestehale eller flette på kvelden, før jeg legger meg på silkeputen min. Og faktisk; det blir mindre floker, og det blir mindre sovemerker. Og det lugger litt mindre. Selvsagt opplever jeg ikke mindre hårtap som skyldes alopecia, men jeg slipper å gre håret så voldsomt og dra ut mer enn nødvendig når morgenen kommer.

Det var ikke så mange lekre silketrekk å velge mellom da jeg kjøpte mitt (jeg kjøpte heller ikke det dyreste, og antakelig ikke det beste), men ettersom stadig flere kjendiser sverger til silkesøvn, kommer det finere alternativer av god kvalitet på banen. Bildene under har jeg lånt fra dahlgrens.no og jeg ser at det ikke er lenge til jeg må skaffe meg et nytt!

Bilderesultat for silkeputetrekk   Bilderesultat for silkeputetrekk

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s