Kortisoninjeksjoner

Mine hårløse flekker har blitt utsatt for en hel del ulike behandlingsforsøk, deriblant kortisonsprøyter.

Da jeg forrige gang opplevde å miste håret hadde jeg en del store områder hvor det var helt bart, og enkelte mindre flekker. I de mindre flekkene fikk jeg etter hvert satt kortisonsprøyter, for å se hvorvidt dette hadde noen effekt. Det første jeg opplevde (noen uker etter injeksjonene) var en liten «grop» der hvor sprøytene var satt. Selv om det er et kjent fenomen at kortison virker fortynnende på huden, ante jeg ikke at det ville ha en slik virkning i hodebunnen, men jeg fikk forklart at dette var årsaken – og trolig forbigående. Etter en del uker begynte det faktisk å spire og gro i disse «gropene», og i områdene rundt. Det begynte imidlertid også å vokse der hvor det ikke var satt sprøyter, så om kortisonen var avgjørende er vanskelig å si – men det var i «stikk-områdene» det først startet å vokse. «Gropene» jevnet seg også ut etter hvert.

Nå har jeg igjen fått satt noen slike sprøyter (dette ble gjort før jul), og på nytt ser jeg at det i «stikk-områdene» det begynner å vokse. Forskjellen denne gangen er at det fremdeles faller av hår i andre områder. Det ble for omfattende å sette sprøyter i alle områdene jeg mangler hår, og det ble med den ene runden (som var ca 15-20 små injeksjoner). Igjen har jeg fått små «groper» i hodebunnen, som jeg håper vil jevne seg ut med tiden. De er litt mindre enn forrige gang, ettersom vi satte flere små stikk som ikke gikk like dypt som sist. Fingers crossed!

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s