Pust…

Stress antas å være en trigger av alopecia, hvilket naturligvis er upraktisk ettersom det å miste håret er relativt stressende i seg selv. Jeg har lett for å la meg stresse og bekymre mer enn strengt tatt nødvendig, og i travle tider blir dette gjerne i kombinasjon med for få og for dårlige måltider, og for mye koffein og sukker for å holde tempoet oppe. Ingen suksessoppskrift, kan jeg fortelle.

I det siste har jeg prøvd å fokusere på å puste, få ned pulsen, og endre tankemønsteret. For mange er yoga løsningen (noe jeg skal ta meg tid til å utforske ordentlig), for meg har noe så enkelt som en app vært til stor hjelp for å roe ned, puste med magen og trene på ikke å la bekymringer og negative tanker ta overhånd. Headspace er den app’en jeg har testet (det finnes mange alternativer). Andy, som guider deg gjennom 10-15 minutter lange øvelser, har en ganske unik historie (som innebærer at han dro til Himalaya for å studere meditasjon og ble tibetansk munk i Nord-India!) og ikke minst en ekstremt behagelig stemme. Riktig pust ligger til grunn for øvelsene, og man lærer å akseptere tanker og bekymringer uten å bruke energi på dem. Litt som skyer på himmelen; man ser at de er der, og man kan gjøre lite med dem – men man trenger heller ikke henge seg opp i dem. Over dem er himmelen som kjent blå.

Selv om det kan være utfordrende å finne tid til å få gjennomført slike øvelser jevnlig, er det overkommelig å ta 10 minutter i løpet av dagen. Selv har jeg til og med sittet med lukkede øyne på bussen for å få min daglige dose. Om det ikke i seg selv får håret til å vokse, er jeg overbevist om at et mer balansert og rolig sinn er nøkkelen til mye – ikke minst stressreduksjon. Skade kan det i alle fall ikke. Lykke til!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s