«Hårpudder» for tykkere hårstrå

Jeg har tidligere skrevet om mitt «øyenskyggetriks» for å skjule hårløse flekker og fjerne kontrasten mellom lys hodebunn og evt. mørkere hår. Selv om jeg ikke kan svare for eventuelle uheldige effekter av å påføre sminke på hodebunnen, har jeg ikke opplevd at det forhindrer gjenvekst eller skaper andre problemer (med unntak av litt griseri på hodeputen om natten). Et alternativ er såkalte «hairfillers», som det finnes en rekke varianter av. Jeg har testet denne fra Viviere, men man kan finne Toppik hos frisøren, og andre varianter, som f.eks. Nanogen, på apoteket.20160305_140230-01-01

Disse beholderne består av et slags farget pulver (av keratin), som er bittesmå fibre som fester seg til hårstråene og gir inntrykk av fyldigere hår. Min erfaring er imidlertid at de ikke fester seg så godt til hodebunnen, og egner seg derfor ikke like godt til å skjule større flekker. Jeg har brukt det i tillegg til øyenskyggen, for å gi det håret som ligger over flekken litt ekstra fylde, og dette er en fin løsning om man har mer «jevnt»/diffust håravfall fremfor nakne flekker. Litt griseri på hodeputen vil det uansett bli om man ikke vasker håret / hodebunnen hver kveld.

Når det gjelder hodeputen, eller mer presist putetrekket, fortjener det et eget innlegg. Her er det også grep man kan ta for å forhindre floker og slitasje på hår (og hud) – det kommer jeg tilbake til!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s