Smart hårbøyle

Etter å ha sett et bilde av en helt fantastisk, bred hårbøyle i skinn i ELLE, startet jeg jakten på den i alle nettbutikker jeg kom over. Nå skal det sies at modellen som bar den hadde et hode fullt av volumiøst hår, og det hele ville se en smule annerledes ut på meg. Den ville likevel funket i form av å dekke over hårløse flekker på sidene av hodet, og trekke håret i front bakover for å dekke over manglende hår på bakhodet. Problemet var imidlertid at den var laget av Jennifer Behr, kostet rundt 1200 kr., og var vanskelig å få tak i (så vanskelig at jeg ikke finner et eneste bilde heller). Løsningen ble å gå til innkjøp av et stort stykke tynt, mykt, svart kalveskinn hos en buntmaker (!), en enkel hårbøyle hos H&M, og begynne å sy. Jeg laget den litt smalere enn originalen, her kan man justere bredden etter behov. Veldig enkelt!

20160315_205040-01.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20160315_205112-01.jpeg

Om noen skulle trenge «oppskrift»:
Ta mål av hårbøylens «lengde», og mål opp et tilstrekkelig langt skinnstykke (husk å legge til litt for å få skinnet rundt og festet på innsiden av bøylen i endene). Bredden klipper du til etter ønske. Det letteste er å sy skinnet sammen på langs som en pølse, eller et «trekk» til hårbøylen, og bare trekke det på hårbøylen før du skal sy enden(e) sammen.

Man kan også gjøre det litt mer avansert, med en «twist» eller knute på siden eller foran, som for eksempel på denne:

jennifer-behr-black-black-knot-silk-headband-product-1-17454317-2-091072760-normal(1)

Bildet er lånt fra lyst.com

 

Reklame

En kommentar om “Smart hårbøyle

  1. Tilbaketråkk: Scarf up! | Alohair

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s