Bevar det håret du har!

Jo mindre hår jeg har på hodet, desto mer besatt blir jeg av å behandle det så pent som mulig. Jeg vasker det så sjelden jeg kan, bruker gode oljer og lar det lufttørke. Ikke minst børster jeg det så skånsomt som mulig når det har tørket. De fleste vet at man bør børste nedenfra og opp, altså starte nederst i håret og jobbe seg oppover. Spesielt når man har extensions i håret, og en hårdel som må stelles, er det viktig å gre ut floker på den måten, og med en børste som ikke lugger i festene eller drar av løshår. Jeg har for lengst sluttet å kjøpe de billigste hårbørstene med gummibust og knotter som kan sette seg fast i små floker og gjøre saken verre. Med en naturhårbørste (og her finnes deg mange gode å velge mellom!) bøyer busten seg etter motstand i håret, og sliter mindre. De to jeg bruker nå er fra HairTalk, den største bruker jeg kun nederst i håret ettersom den har noen små plasttagger i tillegg til naturhår. Og for å være ærlig; den minste holder i massevis til det håret jeg har nå..

børste

De mest anerkjente (og dyreste) du finner er børstene fra Mason Pearson. De kommer med ulike typer bust, og i ulike størrelser og farger. De koster en liten formue, men skal visstnok være vel verdt det, i følge både Fotballfrue (Caroline Berg Eriksen) og en hel haug brukere verden over. Børsten skal både stimulere hodebunnen, fordele oljen som hodebunnen produserer ut i håret, skånsomt fjerne floker og gjøre håret skinnende. Jeg har vurdert frem og tilbake om en hårbørste kan være verdt en tusenlapp, og er på nippet til å kjøpe meg en pocket-size… – da kommer en rapport om det er verdt investeringen!

Bildene er lånt fra Mason Pearsons websider.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s