Prednisolon-tabletter

Jeg har i 2 omganger tatt prednisolon-tabletter i håp om at de skal dempe betennelsen og få håret til å gro igjen.

Den første runden var på ca 3 uker, og etter en måneds tid satte jeg i gang med runde 2 som varte litt lenger, med lavere doser. Som ved injeksjonene er det vanskelig å si om dette direkte har gjort at det vokser hår enkelte steder, men basert på den lille gjenveksten jeg har her og der er jeg ganske sikker på at injeksjonene er et bedre alternativ. Gjennom en tablettkur utsettes hele kroppen for prednisolon, og spesielt høye doser over lengre tid kan ha uheldige bivirkninger, bl. a. på skjelett og nyrer. Vanlige bivirkninger er bl.a. vektøkning og rødhet i ansiktet. Jeg opplevde kun litt av det siste.

Stort sett brukes det i tilfeller med svært utbredt alopecia – jeg fikk det fordi jeg hadde såpass mange flekker at det ble voldsomt å skulle stikke overalt. Jeg tror også jeg fikk det fordi legen (på det dyre, private legesenteret) ønsket at jeg likevel skulle gå derfra med en følelse av at de hadde gitt meg hjelp (og jeg var jo nokså desperat og villig til å prøve det meste).

Jeg har overhodet ikke medisinsk bakgrunn og er forsiktig med hva jeg anbefaler, men kan i alle fall si at skal bli lenge (og ille) før jeg prøver dette igjen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s