Jakten på «trylleserum»

Som skjønnhetsindustrien for lengst har skjønt, kjøper man litt håp fremfor produkter som kan trylle – og når håret faller av ønsker man seg virkelig mirakelprodukter. Det er etter hvert ganske mange som reklamerer for ulike produkter som skal få håret til å gro. Min erfaring tilsier at mange av disse produktene sikkert er vel og bra for normalt tynt hår, men de gjør lite for oss med alopecia.

Jeg har prøvd både Nioxin, Redkens Cerafill, og et par andre – og jeg skal være forsiktig med å si at ingen fungerer – for det tar som kjent tid før man eventuelt kan se resultater. Jeg har testet noen av disse i områder hvor jeg nå ser litt gjenvekst – men det er også områder eller i nærheten av der det er satt kortisonsprøyter. Når håret så smått har begynt å vokse ut igjen flere steder skal kommer en grundigere test av hva som får fart i gjenveksten! Foreløpig er dette bare for å vise noe av det som finnes der ute – og som det kan være lurt å tenke seg litt om før man brenner av store summer på.

Cerafill skal faktisk inneholde et virkestoff tilsvarende Minoxidil – som er det vanligste reseptfrie preparatet man får mot alopecia (i Norge selges det som Recrea Forte på apoteket). En eske koster rundt kr. 400,-

Kérastases Densifique inneholder stemoxydine, som skal virke på stamceller og skal i snitt bidra til 1700 nye hårstrå ila 3 måneder. Jeg har ikke lest noen evalueringer av produktet på alopecia areata, men funnet gode tilbakemeldinger på dets effekt på generelt tynt hår. En måneds bruk (en eske) koster kr. 1100,-, akkurat nå finnes den faktisk rabattert på blush.no.

Nioxins «kit» består av en rensende shampo og balsam, som begge skal virke noen minutter før de skylles ut. Til slutt skal et serum påføres, og ikke skylles ut. Det skal gi en umiddelbar følelse av tykkere hår, samtidig som hodebunnen behandles og stimuleres til vekst. Jeg syns det siste serumet klisser litt for mye, og har derfor bare prøvd det en kort periode. Dette koster rundt kr. 500,- og fås i ulike frisørsalonger.

John Masters hodebunnsspray brukte jeg i etterkant av mitt første utbrudd av alopecia, og jeg syns denne hadde en fin effekt på allerede voksende hår. Den skal også tilføre hodebunnen urter og oljer og stimulere til vekst. Pris rundt kr. 300,-

Crescina Re-Growth 200 kvinne 10x3,5ml

Både Crescina og Nanogen viser til positive resultater i sine tester, og finnes også på apoteket. Merk imidlertid at det ikke er alopecia areata noen av disse er testet på, men generelt hårtap/håravfall og tynt hår. Crescina påpeker at produktet deres vil ha effekt på hårtap som følge av fysiologiske årsaker, ikke patologiske (sykdomsrelaterte). Pris varierer ut fra lengde på behandling, fra ca kr. 700 – 1500,-
Nanogen er en rimeligere løsning som ligger på ca kr. 300-400,-

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s