To gluten or not to gluten?

Veldig mange skriver om positive effekter av å legge om kostholdet ved alopecia, deriblant kutte ut gluten og/eller meieriprodukter. Også boken jeg skrev om her er svært opptatt av gluten som mulig trigger av autoimmune lidelser. Autoimmune lidelser er langt mer vanlig i dag enn for en del tiår siden – og kan naturligvis, reelt eller ei, sees i sammenheng med inntak av stadig mer prosessert mat og tilsetningsstoffer.

Det er en rekke kilder som påstår at linken mellom inntak av gluten og autoimmune lidelser er tydelig, for eksempel denne. Og det er en rekke Instagrammere som rapporterer om sin AIP-diett.

Ettersom det er litt av et prosjekt å skulle legge om hele kostholdet har jeg utsatt dette til jeg fikk tatt en prat med legen. Han kunne imidlertid stryke cøliaki fra min liste over mulige årsaker til min alopecia – men min nyeste hypotese er at man kan være intolerant overfor enkelte ting man ikke er klar over, som potensielt kan forverre tilstanden. Hypotesen understøttes bl.a. av denne artikkelen.

Jeg vil veldig gjerne ha tilbakemeldinger fra de av dere som har testet glutenfritt kosthold uten nødvendigvis å ha påvist noen glutenallergi eller -intoleranse!

Reklame

2 kommentarer om “To gluten or not to gluten?

 1. Dette stemmer faktisk! Jeg oppdaget en hårløs flekk i februar og har senere fått enda en. Etter mye lesing på nettet bestemte jeg meg for å prøve AIP-kosthold, til tross for at jeg hverken har gluten eller laktoseintoleranse. Nå mister jeg ikke hår lenger, og føler meg generelt i SUPER form! Anbefales virkelig 🙂

  Liker

  1. Hei Silje!
   Så utrolig hyggelig at du deler din erfaring her! Og så bra at det har fungert! Kan melde at jeg har kjøpt glutenfri melmiks i dag, så her skal det testes! Om du har gode måltidstips må du gjerne få dele dem her på bloggen. Takk for ditt innspill! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s